URL is copied to your clipboard.

Introduktion af dine MyHeritage DNA sundhedsrapporter

Introduktion af dine MyHeritage DNA sundhedsrapporter

Den nye MyHeritage DNA-test for Sundhed tilbyder en lang række genetiske indsigter gennem detaljerede sundhedsrapporter til 27 tilstande. Disse inkluderer innovative polygene rapporter for almindelige tilstande som hjertesygdom, brystkræft for kvinder og type 2-diabetes; rapporter om genetisk risiko for 11 monogene tilstande, herunder Parkinsons, Alzheimers og Crohns sygdom, og 13 bærerstatusrapporter for tilstande, herunder Tay-Sachs, cystisk fibrose og seglcelleanæmi.

I denne artikel vil du lære hvordan du navigerer i sundhedsrapporterne og få beskrivet deres forskellige komponenter.

Sådan får du adgang til din rapporter

Et par uger efter, at DNA-laboratoriet har modtaget din prøve, eller et par dage efter at du har købt en sundhedsopgradering til en eksisterende MyHeritage DNA-test, vil du modtage en e-mail som giver dig besked om, at dine sundhedsrapporter er klar. Fra e-mailen skal du klikke på knappen for at logge ind og få adgang til dine sundhedsrapporter.

Sample email indicating your health reports are ready
Eksempel på e-mail som viser af din sundhedsrapport er klar

Du kan også skaffe dig adgang til dine sundhedsrapporter fra din MyHeritage-familieside ved at klikke på fanen “Sundhed” på menuen øverst på siden. Vælg “Genetiske risiko” eller “Bærerstatus” for at se dine sundhedsrapporter. I menuen kan du også bestille flere sundhedssæt.

Privatliv

Inden du kan se dine rapporter, vil du blive bedt om at genindtaste din adgangskode. Dette er et ekstra lag af sikkerhed, som er specifikt inkluderet til sundhedsrapporterne.

You’ll be prompted to enter your password when you access your health reports
Du vil blive bedt om at indtaste din adgangskode før du har mulighed for at se dine sundhedsrapporter

Introduktion til dine genetiske risikorapporter

Første gang du ser dine rapporter, vil du modtage en kort introduktion, som forklarer hvad du kommer til at se, og hvordan du bør forholde dig til dine resultater.

You’ll get a brief introduction to your health reports when you first access them

Du får en kort introduktion til dine sundhedsrapporter, når du ser dem for første gang

 

Efter introduktionen, vil du blive spurgt om du vil have vist genetiske risikorapporter for uhelbredelige tilstande, såsom Alzheimers og Parkinsons sygdom. Som standard vises sådanne rapporter ikke før du vælger at se dem. Hvis du vælger ikke at se disse rapporter, kan du senere ændre din præference i menuen “Indstillinger”. Bemærk, at alle brugere bliver stillet dette spørgsmål. Det har intet at gøre med dine egentlige resultater.

You can decide if you’d like to receive genetic risk reports for Alzheimer’s and Parkinson’s
Du kan vælge om du vil modtage genetiske risikorapporter for Alzheimers og Parkinson

Genetiske risikorapporter

Du vil derefter blive ledt hen til en oversigtsside, som grupperer dine resultater baseret på genetisk risikoniveau. Eventuelle tilstande som du har en øget risiko for vises først, efterfulgt af tilstande som du har en gennemsnitlig genetisk risiko for, og til sidst tilstande som du har en reduceret risiko for.

A sample genetic risk overview page
Et eksempel på en oversigtsside over genetisk risiko

Disse rapporter afspejler kun din genetiske risiko for at udvikle en tilstand. De kan ikke fortælle dig om du har eller kommer til at udvikle en tilstand.

I nogle tilfælde vil en rapport for en specifik tilstand muligvis ikke gøres tilgængelig. Dette kan være på grund af informationer du har givet i sundhedsspørgeskemaet, din etnicitet eller inkonklusive resultater. Hvis en rapport ikke kan er tilgængelig, kan  en forklaring på dette ses nederst på oversigtssiden over genetisk risiko.

Klik på et af navnene på en tilstand for at se din komplette genetiske risikorapport for denne tilstand.

Næste skridt

Når du har gennemgået alle dine sundhedsrapporter, kan du dele dine resultater med dine familiemedlemmer, hvilket kan hjælpe med at skabe et bedre samlet billede af din families sundhed. Du kan baseret på dette foreslå, at de også overvejer at foretage genetisk testning. Du kan downloade og printe dine rapporter, så du kan dele dem med din læge, som kan give dig mere informeret og personlig behandling. Hvis du er interesseret i at modtage sundhedsrapporter, kan du købe testen eller opgradere din eksisterende MyHeritage DNA-test.

URL is copied to your clipboard.