URL is copied to your clipboard.

5 tips til at afholde en fantastisk familiesammenkomst

Janet Hovorka

5 tips til at afholde en fantastisk familiesammenkomst

Med kun lidt forberedelse og planlægning, kan du have en fantastisk familiesammenkomst, som skaber nye minder og fejrer familiehistorien som I deler.

Til en familiesammenkomst har du muligvis en musiker, en sportsentusiast, en techie, og andre med forskellige interesser, men i har alle noget til fælles – jeres familiehistorie. At lære om jeres familiehistorie sammen, kan styrke båndet og skabe enhed med din familie, fordi det er det eneste som ingen andre end din familie kan dele med dig.

Når I snakker om jeres forfædre, kan I finde ting som I har til fælles med dem, og ting som I har til fælles med hinanden. I vil lære hvad det er der gør jer til en familie.

Her er nogle ideer som du kan prøve til din næste familiefest, som virkelig kan hjælpe dig til at nyde tiden du har med din familie.

Del familieopskrifter

Brug mad til at lære din familie om deres familiehistorie, ved at spise hvad dine forfædre spiste. Du kan bede hvert familiemedlem om at tage en familieopskrift med, og lade dem introducere opskriften. Når de præsenterer den, kan de fortælle om familiemedlemmet som plejede at lave retten. Du kan samle opskrifterne til en familiekogebog, eller blot sikre dig at de er uddelt bagefter, så alle kan fortsætte med at dele opskrifterne med deres børn.

Lær en familiefærdighed

Bed et familiemedlem om at undervise resten af familien i hvordan de kan gøre noget som dine forfædre engang gjorde. Det kan være at spille harmonika, broderi, at beskære frugttræer, at plukke en kylling, at synge en sang, osv.

Hvis du ikke har et familiemedlem som kan dele e færdighed, kan du hyre nogle uden for familien som kan undervise jer. Prøv noget praktisk læring og giv deltagerne noget som de kan tage med hjem og arbejde videre med. Sørg for at I snakker om familiemedlemmet som havde denne færdighed.

Start et DNA-project

Med MyHeritage DNA, kan du lære mere om din etnicitet og styrke dit bånd med dine familiemedlemmer. Saml DNA-prøver fra dine familiemedlemmer og dig selv, så du kan bekræfte slægtsoplysningerne som du har samlet. En familiesammenkomst er det perfekte tidspunkt til at begynde at samle din families genetiske historie.

Afhold en konkurrence i historiefortælling

Bed ældre familiemedlemmer om at fortælle spændende historier om den ældre generation som de kan huske, men de yngste familiemedlemmer ikke har kendt til. Giv priser til de sjoveste, mest inspirerende, mest mystiske eller mest vilde historier. Du kan også bede et familiemedlem om at fortælle en falsk historie, og holde en konkurrence for at se hvem kan gætte hvilke historier er sande of hvilke historier er falske.

Udstil et familiediagram

Et flot  diagram, skaber masser af familiehistoriske diskussioner, gør at alle føler sig inkluderet, og skaber en mulighed for at samle flere oplysninger om familien. MyHeritage tilbyder mange forskellige former for diagrammer. Efterkommer-diagrammer og sol-diagrammer er de mest populære til en familiesammenkomst.

Med et enkelt klik, kan MyHeritage finde ud af hvilken størrelse dit diagram skal være, tilbyde dekorative valgmuligheder og give dig priser til et print af dit diagram. Når diagrammet er bestilt, vil den dukke op på dit dørtrin et par dage senere, rullet sammen i et rør, og klar til at blive udstillet. Din familie vil være ivrige efter at samle og lære om hvordan de er beslægtede med hinanden.

Spændende aktiviteter om din familiehistorie kan være den vigtigste del af enhver familiesammenkomst. Sikr dig at I fejrer jeres slægtshistorie for at skabe en sammenkomst som alle vil huske, når I samles over julen eller til i løbet af sommeren.

URL is copied to your clipboard.