URL is copied to your clipboard.

Redigering af slægtstræ i anetavlevisning

Redigering af slægtstræ i anetavlevisning

Anetavlevisningen til online slægtstræer giver dig mulighed for at se en person i dit slægtstræ og deres direkte forfædre.

Anetavlevisning i redigeringstilstand (klik for at zoome)

 

Here’s how to edit your tree in Pedigree View:

Sådan redigeres dit træ i anetavlevisning:

Oplysningspanelet

Når du klikker på en hvilken som helst person i dit slægtstræ, vil oplysningspanelet, som viser oplysninger om den valgte person, åbnes i venstre side af skærmen.

Oplysningspanelset (klik for at zoome)

Hvis oplysningspanelet er lukket, kan du genåbne det ved at klikke to gange på et profilkort i slægtstræet (det første klik vil centrere personen i træet, og det andet klik åbner oplysningspanelet).

Oplysningspanelet gør det nemt at se, tilføje og redigere fakta om en person uden at forlade træet. Det viser fakta med datoer og steder, samt billeder og videoer af personen.

Buttons on the Details Panel (click to zoom)

Oplysningspanelet viser fire knapper:

“Profil” åbner profilsiden, der viser alle de oplysninger der er kendte om den personen, herunder biografi, kilder, citater og meget mere. Profilsiden viser også alle personens billeder, videoer og dokumenter.

“Rediger” åbner en side til redigering af personens profil.

“Tilføj” åbner en menu for at tilføje personens familiemedlemmer, herunder forældre, søskende, ægtefæller og børn.

“Mere” giver adgang til yderligere funktioner, såsom redigering af profilbilledet, tilføjelse eller fjernelse af forbindelser, eller sletning af hele personens profil.

Opdagelser-sektionen (klik for at zoome)

 

Opdagelser-sektionen viser afventende Smart Matches™ og Record Matches, giver dig mulighed for at se personens DNA-matches, og for at søge efter optegnelser om denne person blandt de milliarder af optegnelser der er tilgængelige i MyHeritage SuperSearch™.

Nærmeste familie-sektionen (klik for at zoome)

 

Nærmeste familie-sektionen viser alle nære slægtninge til personen, herunder dem der ikke er vist i anetavlevisning så f.eks. søskende, ægtefæller og børn.

Billeder og videoer-sektionen (klik for at zoome)

Billeder og videoer-sektionen, som er ny i denne version af anetavlevisningen, viser billeder og videoer der er forbundet med denne person. Klik på ikonet der viser kameraet med symbolet “+” for at tilføje nye billeder eller videoer.

Fakta-sektionen

Fakta-sektionen, som også er ny i denne version af anetavlevisningen, viser alle fakta du har skrevet om denne person, og giver dig mulighed for at tilføje nye fakta, eller redigere eller slette eksisterende fakta.

Tilføj familiemedlemmer til træet

Du kan nemt tilføje en forælder til en person der ikke allerede har en i dit træ, ved at klikke på “Tilføj far” eller “Tilføj mor”-kortene på træet. Dette er en hurtig måde hvorpå du kan tilføje forfædre til slægtstræet.

“Tilføj”-kort i slægtstræet

Ud over disse kort, kan du også tilføje andre familiemedlemmer ved hjælp af knappen “Tilføj” i oplysningspanelet. Hvis du klikker på det, åbnes en rullemenu for du kan tilføje familiemedlemmer som forældre, søskende, ægtefæller og børn.

Tilføjelse af familiemedlemmer

 

Når du klikker på en af mulighederne, som f.eks. “Tilføj søn”, åbnes et vindue hvor du kan tilføje for at tilføje basale oplysninger om den nye person du ønsker at tilføje. Klik på “OK”, når du er færdig.

Tilføjelse af en ny person til træet (klik for at zoome)

Redigering af profiler

Den nemmeste måde at redigere en persons oplysninger i slægtstræet, er at flytte musen over personkortet i træet og klikke på blyantikonet for at åbne siden hvor du kan redigere.

Redigering af oplysninger fra slægtstræet

 

Redigeringssiden gør det muligt at redigere vitale oplysninger om personen, f.eks. navn, detaljer om fødsel og død, samt ægteskabsoplysninger.

Redigeringsside (klik for at zoome)

 

For at tilføje flere oplysninger, skal du klikke på “Rediger mere” nederst i vinduet for at komme til den komplette redigeringsside. Der kan du tilføje og redigere alle felter for den pågældende person, herunder biografi, kontaktinformationer, arbejde, uddannelse, citater, kilder og meget mere.

Du kan også bruge oplysningspanelet til at redigere informationer som vises der – for eksempel til at tilføje, redigere eller slette fakta, som forklaret nedenfor.

Tilføjelse af billeder

En profil i dit slægtstræ der endnu ikke har et profilbillede, vises med en silhuet i træet. Klik på kameraikonet under silhuetten for at uploade et profilbillede.

Tilføjelse af personligt billede

 

For at tilføje flere billeder eller videoer til en person i træet, skal du klikke på den store knap med kameraet og symbolet “+” i afsnittet “Billeder og videoer” i oplysningspanelet.

Tilføjelse af et billede fra oplysningspanelet (klik for at zoome)

En skærmoverlejring vil vises. Her kan du uploade filer ved hjælp af trække og slippe, eller vælge og uploade dem fra din computer.

Skærm til at uploade billeder

Tilføjelse og redigering af fakta

Oplysningspanelet gør det nemmere at se, tilføje og redigere fakta (begivenheder) om en person uden at forlade træet. Det viser fakta med datoer og steder.

Tilføjelse af fakta fra oplysningspanelet (klik for at zoome)

Klik på knappen “Tilføj fakta” øverst på listen for at tilføje en ny begivenhed om personen.

Tilføjelse af en ny begivenhed (klik for at zoome)

 

Vælg oplysningstypen fra de mange muligheder og klik på OK for at åbne et vindue og tilføje den nye faktum.

Tilføjelse af fødselsfakta (klik for at zoome)

 

Du kan redigere hvert faktum ved at flytte musen over det og klikke på blyantikonet.

Redigering af et faktum (klik for at zoome)

 

Redigering af bopælsfakta (klik for at zoome)

 

Et vindue til redigering af det faktum vil åbne. Denne side giver også mulighed for at slette fakta.

Træindstillinger

For at tilpasse indstillingerne for anetavlevisningen, skal du klikke på hjulikonet øverst i højre hjørne.

Adgang til træ-indstillinger (klik for at zoome)

Du kan gøre anetavlen til din standardvisning ved at vælge det øverste afkrydsningsfelt. Denne valgmulighed vil kun kunne ses når du ser dit træ i anetavlevisningen.

Standardvisning (click to zoom)

Brug boksene under “Indstillinger for kortvisning” til at inkludere eller fjerne skabeloner for at tilføje forældre og redigeringsikonet.

“Name options” giver dig mulighed for at vælge om præfiks og suffikser skal vises i et personkort. Nogle brugere foretrækker ikke at vise disse (f.eks. “John Martin”), mens andre foretrækker at inkludere dem (f.eks. “Prof. John Martin, Jr.”). Bemærk desuden at anetavlevisningen viser kvinder i slægtstræet med deres pigenavn.

Name options (klik for at zoome)
URL is copied to your clipboard.