URL is copied to your clipboard.

Sådan bruger du Family Tree Builder til slægtsforskning

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Sådan bruger du Family Tree Builder til slægtsforskning

Family Tree Builder er et gratis slægtsforskningsprogram fra MyHeritage, som giver dig mulighed for at bygge dit slægtstræ på din stationære eller bærbare computer. Det tilbyder mange af de samme funktioner som MyHeritage-hjemmesiden, med yderligere avancerede funktioner og tilpasningsmuligheder, der gør det ideelt for den avancerede slægtsforsker.

Hvis du leder efter en desktop-software til at bygge dit slægtstræ, som ikke kræver en internetforbindelse, er Family Tree Builder et glimrende valg. I denne artikel vil vi dække det grundlæggende i brugen af Family Tree Builder og give dig en idé om de eksklusive avancerede funktioner, som du kan nyde godt af på denne platform.

Hvorfor bruge Family Tree Builder til at arbejde på dit træ?

Hvis du allerede har et online slægtstræ på MyHeritage, undrer du dig måske over, hvorfor du skal bruge Family Tree Builder. Der er en række unikke fordele ved FTB som en platform til at bygge slægtstræer:

 • Arbejd offline: Du kan arbejde på dit træ i FTB uden internetforbindelse. Dette er især nyttigt, hvis du rejser et sted hen, hvor du ikke er garanteret onlineadgang, men stadig ønsker at kunne arbejde på dit træ. Da vi f.eks. sendte hold ud i fjerntliggende områder som en del af vores Tribal Quest-projekt, kunne de bruge FTB til at oprette slægtstræer selv midt i en ørken, jungle eller tundra!
 • Udvidede funktioner og tilpasningsmuligheder: FTB tilbyder flere tilpasningsmuligheder og mulighed for at bore dybere ned i detaljerne i dit træ. Disse inkluderer et værktøj til opgavestyring, avancerede diagrammer og rapporter, udvidede detalje- og kildehenvisninger, avancerede privatlivsindstillinger, mulighed for at optage bagsiden af fotos og dokumenter, et værktøj til at finde og erstatte og meget, meget mere.
 • Gratis ubegrænset træstørrelse: På hjemmesiden skal du have et betalt abonnement for at tilføje mere end 250 medlemmer til dit slægtstræ. Når du bruger FTB, kan du dog tilføje så mange personer til dit træ, som du har lyst til.
 • Automatisk synkronisering: Du kan indstille dit træ på FTB til automatisk at synkronisere med dit online træ – så du kan nyde det bedste fra begge verdener.

Er du klar til at prøve det? Så lad os komme i gang.

Download, installation og log ind på Family Tree Builder

Family Tree Builder kan downloades gratis fra myheritage.dk/FTB. Du skal blot besøge hjemmesiden og klikke på “Download nu” for at begynde at downloade programmet.

Når filen er blevet downloadet til din computer, skal du dobbeltklikke på den for at åbne den og derefter klikke på “Ja” eller “Kør” for at begynde at installere den på din computer. Når installationen er færdig, skal du klikke på “Færdig” for at starte programmet.

Du skal have en MyHeritage-konto for at bruge Family Tree Builder. Når du kører programmet første gang, bliver du bedt om at tilmelde dig en MyHeritage-konto eller logge ind på din eksisterende konto.

Start dit slægtstræ på Family Tree Builder

Download af et træ fra MyHeritage

Hvis du allerede har et slægtstræ på MyHeritage, åbnes der et vindue, når du logger ind første gang, hvor du kan overføre det til FTB. Du skal blot vælge det eller de træer, du ønsker at overføre til FTB, og klikke på “Download nu”.

Overførsel af et træ fra MyHeritage-webstedet til Family Tree Builder

Hvis du springer dette trin over nu, kan du altid overføre dit MyHeritage-træ senere ved at vælge “Gendan projekt” i menuen “Fil” og vælge “Gendan fra online familieside”.

Start af et træ fra en GEDCOM eller fra bunden

Hvis du ikke har et træ på MyHeritage eller på anden måde foretrækker at begynde at bygge dit slægtstræ på FTB, skal du blot klikke på knappen “Ny” yderst til venstre på den øverste værktøjslinje eller åbne menuen “Fil” og vælge “Nyt projekt”.

Start af et nyt projekt på Family Tree Builder

Du får mulighed for at starte et nyt træ eller importere et træ som en GEDCOM-fil. Hvis du vil starte et træ fra bunden, skal du klikke på “Opret nyt træ”. Hvis du har et eksisterende træ som en GEDCOM-fil, kan du importere det ved at klikke på “Importer GEDCOM” og vælge filen på din computer.

Når du opretter et træ fra bunden, fører programmet dig gennem en guide, hvor du kan udfylde oplysninger om dig selv, dine forældre og dine bedsteforældre.

Præcis som på hjemmesiden vil MyHeritage automatisk begynde at scanne efter Smart Matches™ og Record Matches, når du har indtastet disse grundlæggende oplysninger.

Tilføjelse af personer til dit træ og redigering af informationer

Du kan tilføje en ny person til dit træ ved at klikke på det tomme felt over eller under et personkort, hvor der står “Tilføj [familiemedlem]”, eller ved at klikke på knappen “Tilføj person” øverst i træet.

Du kan også højreklikke på personkortet for den nye persons slægtning, holde markøren over typen af relation og vælge “Tilføj [familiemedlem]”.

Se denne instruktionsvideo for at få trinvise instruktioner om, hvordan du tilføjer en person til dit træ og redigerer deres informationer:

 

Hvis du vil redigere detaljerne eller tilføje fakta til en eksisterende person i træet, skal du blot dobbeltklikke på kortet for at få informationerne frem i vinduet.

Tilføjelse og håndtering af fotos

Hvis du klikker på fanen “Fotos” på den øverste værktøjslinje, kommer du til sektionen Fotos, hvor du kan administrere alle de fotos og andre medier, som du har på dit træ.

Instruktionsvideoen nedenfor viser dig, hvordan du tilføjer og administrerer dine fotos og andre medier på FTB.

 

Avancerede funktioner i Family Tree Builder

Nu hvor du har lært FTB at kende, kan du begynde at udforske de avancerede funktioner, der gør FTB til et effektivt værktøj til avanceret slægtsforskning.

Det ligger langt uden for rammerne af denne artikel at beskrive alle disse funktioner, men du kan finde oplysninger om nogle af dem i denne artikel i Vidensbasen af MyHeritage Support Specialist Ziv Sorrek. De funktioner, som Ziv dækker i artiklen, inkluderer:

 • Opgaveforvaltning
 • Profilliste
 • Arbejde offline
 • Diagrammer og rapporter
 • Dokumentation af bagsiden af fotos
 • Manuel backup
 • Avancerede GEDCOM-muligheder
 • Avancerede indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger
 • Tilføjelse af ikke-relaterede personer
 • Værktøjet “Find og erstat”

Du kan også få mere at vide om avancerede FTB-funktioner i vores Slægtsforskningsekspert Daniel Horowitz’ Spørg eksperten-sessioner om emnet:

URL is copied to your clipboard.