URL is copied to your clipboard.

Ingen tid til slægtsforskning? Her er hvad du kan gøre med den tid du har

Ziv Sorrek

Ingen tid til slægtsforskning? Her er hvad du kan gøre med den tid du har

Hvor meget tid har du til at forske i din slægtshistorie?

Uanset om det kun er 5 minutter eller en hel dag, kan du her se vores anbefalinger til hvordan du får mest muligt ud af den tid du har.

0-5 minutter

Venter du på nogen? Kigger du på appen på en bus- eller togtur? Måske prøver du blot at få tiden til at gå? Her er nogle ting du kan gøre på få minutter:

Farvelæg sort-hvide fotos: Er der sort-hvide fotos i dine albums, som du ikke har farvelagt endnu? Farvelægning tager kun nogle få sekunder!

Forbedring af fotos: Selv dine farvefotos kan nogle gange forbedres af magien fra MyHeritage Photo Enhancer. Find et par fotos, der endnu ikke er blevet forbedret, og få dine familiemedlemmers ansigter til at stå i skarp fokus.

Tilføj en ny profil: Er en ny person for nylig blevet hilst velkommen i din familie? Blev en ny baby født, eller var der et bryllup? Føj det nye familiemedlem til dit træ.

Tilføj et nyt fakta: Har du udfyldt din bedstefars beskæftigelse, eller hvor din far gik i skole?

Gennemgå en ny DNA-match: Kig på en af dine nye DNA-matches, for at se hvilke nye oplysninger du kan lære fra matchen. Hvis du gerne vil undersøge matchet i dybden på et senere tidspunkt, kan du altid efterlade en note til dig selv på matchkortet ved at klikke på noteikonet øverst i højre hjørne af kortet.

Tag en DNA-undersøgelse: Udfyld en af undersøgelserne for at hjælpe med at bidrage til MyHeritage DNA Research Project. De fleste af dem er designet til at kunne færdiggøres på mindre end 5 minutter.

10-20 minutter

Er du ankommet tidligt til en tid hos lægen? Venter du på det næste tog? Her er hvad du kan gøre i mellemtiden:

Gennemgå en Smart Match™: Gennemgå en Smart Matches™ på din liste, og hvis du beslutter dig for at bekræfte den, uddrag oplysningerne manuelt til dit slægtstræ.

Gennemgå en Record Match: Tag et kig på en Record Match. Se den fulde scanning af originaldokumentet, og find det sted hvor forfaderen er nævnt i optegnelsern – du ved aldrig, hvad nogen har skrevet i margenerne!

30 minutter

“Udforsk denne person”: Er der et familiemedlem i dit træ, som du endnu ikke har modtaget nogen automatiske matches til? Er du interesseret i at lære mere om personen? Klik på “Udforsk denne person” på deres profilkort for automatisk at indtaste deres navn og fødselsdato i MyHeritages søgemaskine.

1 time

Scan og/eller upload fotos: Har nogen for nylig sendt dig nogle nye familiefotos? Eller har du en bunke familiefotos, der venter på at blive scannet? Fotoscanneren på MyHeritage mobilappen gør det nemt at scanne fotos og dokumenter ved hjælp af din smartphone og uploade dem direkte til MyHeritage.

Skriv en biografi: Brug en time på at sætte dig ned og skriv dine minder om et familiemedlem som ikke længere lever i biografidelen af deres profil. Dette er en fantastisk gave til kommende generationer.

Marker duplikater: Du har muligvis ikke tid til at slette alle de duplikater du finder, men du kan markere dem nu og slette dem senere, når du har mere tid. Markér duplikater ved at tilføje en markør til deres navn: for eksempel ordet “dobbelt” eller en talkombination som “123”, der gør det nemt at finde dem ved at søge.

Brug konsekvenskontrollen: Brug værktøjet konsekvenskontrol og ret alle problemer den påpeger som ikke bør være i dit træ. Lær mere om brug af konsekvenkontol.

2–3 timer

Ring til en slægtning: Foretag et telefoninterview med en ældre slægtning om deres minder. Tag omfattende noter, og sørg for at give dig nok tid til at tilføje de nye oplysninger til dit slægtstræ.

Gennemgå en Smart Match™, som du tidligere har bekræftet: I takt med at andre MyHeritage-brugere tilføjer flere oplysninger til deres træer, kan der være nye oplysninger tilføjet til Smart Matches™, som du allerede har bekræftet. For at se bekræftede Smart Matches™, skal du holde musen over fanen “Opdagelser” i navigationslinjen, vælge “Matches efter personer”, klikke på fanen “Venter på bekræftelse” for at åbne menuen og vælge “Bekræftet”. Dette åbner en liste over bekræftede matches.

Gennemgå dit træ ved hjælp af Listevisning: Listevisning giver dig mulighed for at få et bedre overblik over personerne i dit træ. Sørg for, at alle personer i træet er beslægtede med dig, og at ingen er blevet koblet fra.

Halv dag/4–5 timer

Marker og slet duplikater: Gå systematisk gennem dit træ ved hjælp af Listevisning og marker duplikater som foreslået ovenfor. Slet derefter duplikatprofilerne.

Visit another family site you are a member of and glean information: Look for biographies, photos, notes, and other things that are usually not shared automatically when extracting information via a Smart Match™.

Hel dag/7–8 timer

Scan gamle fotoalbum: Digitalisering af fotos hjælper med at bevare dem og gør det nemt at dele dem. Det er nemt og hurtigt at bruge scannerfunktionen i MyHeritage mobilappen, som uploader fotos direkte til MyHeritage. Du kan farvelægge dine sort-hvide fotos med MyHeritage In Color™ og få uskarpe fotos til at komme i fokus med MyHeritage Photo Enhancer. Ved at farvelægge og forbedre dine fotos kan du se dine forfædre mere tydeligt end nogensinde før.

Interview en slægtning: Planlæg et besøg hos en slægtning, for at foretage et dybdegående interview. Udskriv en kopi af vores liste over spørgsmål til slægtninge, og glem ikke at bruge funktionen til lydoptagelse på MyHeritage-appen til at optage interviewet.

URL is copied to your clipboard.