URL is copied to your clipboard.

Forstå dine polygene risikorapporter

Forstå dine polygene risikorapporter

Polygene risikorapporter er innovative rapporter, der undersøger hundreder og i nogle tilfælde tusinder af varianter på tværs af genomet, for at give en omfattende genetisk risikovurdering baseret på en metode, der kaldes polygen risikoscores (PRS).

De tre første tilgængelige polygene risikorapporter er baseret på undersøgelser af europæiske populationer, hvilket betyder at de er kun tilgængelige for personer af hovedsageligt europæisk afstamning.

Klik på en af de polygene sygdomme der er anført i opsummeringen, for at se dine polygene risikorapporter.

Click on each condition to view your personalized report
Klik på hver sygdom for at se din personlige rapport

I dette eksempel har brugeren en lidt forøget risiko for at udvikle hjertesygdom. Hvis du klikker på denne sygdom, vil den fulde rapport for hjertesygdom blive åbnet.

A sample report indicating slightly increased genetic risk for heart disease
Et eksempel der indikerer en let forøget genetisk risiko for hjertesygdomme

Siden inkluderer en infographic, der sammenligner din genetiske risikoscore for at udvikle hjertesygdomme med risikoen blandt folk på din alder og for din biologiske køn i den generelle befolkning. Klik på fanerne “Personer som dig” og “Generel befolkning” for at skifte mellem dem.

Understanding your lifetime risk

Resten af siden giver informationer om de næste skridt, tilbyder forslag til måder at håndtere din livsstil, få mere viden om en bestemte sygdomme, lære om anbefalede screeninger eller hjælpe yderligere familiemedlemmer til at finde ud af deres genetiske risiko.

Explore next steps
Udforsk de næste skridt

Andre risikofaktorer

Genetik har en stærk indflydelse på din risiko for at udvikle visse sygdomme, men din risiko påvirkes også af din livsstil og miljø. Alle de genetiske risikorapporter inkluderer en fane mærket “Andre risikofaktorer”, som beskriver de andre faktorer, der kan påvirke din risiko for at udvikle en genetisk sygdom.

Explore other risk factors
Udforsk andre risikofaktorer

Om sygdommen

Under den tredje fane i din personlige rapport, “Om sygdommen”, får du mere detaljerede oplysninger om den specifikke sygdom, inklusive symptomer, hyppighed, genetiske faktorer og livsstilsovervejelser.

Rapportoplysninger

I den fjerde og sidste fane i din rapport, “Rapportoplysninger”, finder du ud af mere om, hvordan estimatet for din genetiske risiko blev udregnet.

Du vil også kunne se en liste over testovervejelser, der er vigtige for dig at huske på, og som du kan dele med din sundhedsudbyder.

URL is copied to your clipboard.