URL is copied to your clipboard.

Upload DNA-resultater til MyHeritage: Hvorfor det er det værd

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Upload DNA-resultater til MyHeritage: Hvorfor det er det værd

Du kan uploade DNA-resultater fra andre udbydere til MyHeritage og få adgang til alle DNA-funktionerne – uden at skulle købe et MyHeritage DNA-sæt.

Hvis du eller et af dine familiemedlemmer har taget en DNA-test med en anden udbyder, er det en god idé at uploade resultaterne til din MyHeritage-konto. Her er hvorfor:

Det er gratis

MyHeritage er en af de få databaser for DNA-matching, der giver dig mulighed for at uploade dine rå DNA-data gratis. Så du har virkelig intet at tabe! Når du uploader dine data, har du gratis adgang til din liste over DNA-matches på MyHeritage, og du kan kontakte dine matches gratis.

Hvis du ikke har et betalt MyHeritage-abonnement, skal du betale et engangsoplåningsgebyr for at få adgang til de avancerede DNA-funktioner, såsom etnicitetsestimatet og kromosombrowseren. Hvis du har et abonnement, kan du få adgang til disse funktioner uden ekstra omkostninger.

Det er hurtigt

Processen med at tage en DNA-test kan indebære en masse ventetid: ventetid på at sættet ankommer, ventetid på at sættet modtages af laboratoriet, ventetid på at laboratoriet analyserer din prøve osv. Hvis du allerede har ventet på alt dette, er der ingen grund til at gøre det igen.

Når du uploader dine rå DNA-data til MyHeritage, beregnes dine matches og etnicitetsresultater inden for få dage – ofte så hurtigt som 24 timer.

Det hjælper dig med at kaste er bredere net

Selvom du har fundet værdifuld information i andre DNA-databaser, er der altid mere at lære. Mange adopterede, der søger efter deres biologiske familier, har testet med andre udbydere uden succes, og da de endelig uploadede deres resultater til MyHeritage, fandt de straks hvad de søgte efter.

MyHeritage er den førende DNA-matchingtjeneste i Europa, og vores rækkevidde er global. Vores platform er tilgængelig på 42 sprog – mere end nogen anden DNA-testtjeneste.

Det kan øge mængden af data du arbejder med

Chancerne er, at nogen i din familie tidligere har foretaget en DNA-test. Hvis de testede med MyHeritage, vil du sandsynligvis allerede finde dem i dine DNA-matches, og du kan bruge disse oplysninger til at ekstrapolere spor om, hvordan dine andre DNA-matches kan være beslægtet til dig.

Nogle har muligvis testet med andre udbydere. Men takket være MyHeritage DNA-funktionen kan du stadig drage fuld fordel af deres data for at hjælpe dig med din forskning. Bed dem blot om at downloade deres rå DNA-resultater fra den tjeneste de testede med, og sende det til dig. Derefter kan du uploade deres resultater til din konto på MyHeritage og administrere deres DNA-sæt.

Det giver dig mulighed for at drage fordel af andre unikke MyHeritage-funktioner

MyHeritage har så meget mere at tilbyde end blot en liste over DNA-matches. Vores avancerede DNA-funktioner, såsom Theory of Family Relativity™, AutoGrupperinger og kromosombrowseren, kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan dine matches er beslægtet til dig. Integrationen med sslægtstræplatformen, gør det også muligt at lære meget mere om de forfædre, som I har til fælles.

Det kan give dig DNA-matchende resultater af højere kvalitet

DNA-testtjenester analyserer ikke hele dit genom. 99,9% af menneksers DNA er identisk, så der er lille værdi i at sekventere disse data. De resterende 0,1% inkluderer også en hel del information, og ikke alt er nyttigt eller nødvendigt til at finde DNA-matches, etnicitetsestimater eller sundhedsrapporter. Derfor undersøger de fleste DNA-testtjenester kun en del af de resterende 0,1% – og nøjagtigt hvilke SNP’er (genetiske markører) de analyserer, kan variere fra virksomhed til virksomhed.

Derfor kan dine MyHeritage DNA-resultater indeholde oplysninger, som dine resultater fra en anden udbyder ikke gør, og omvendt. Det betyder, at hvis du har testet med flere virksomheder og uploader alle dine resultater til MyHeritage, vil databasen have et mere komplet billede af dit genom og være i stand til at producere DNA-matches af højere kvalitet.

Begrænsningerne ved uploadede DNA-resultater

Med alt dette i mente, er der stadig nogle fordele ved at teste specifikt med MyHeritage DNA, hvis du endnu ikke har købt en DNA-test og stadig overvejer hvem du skal teste med:

  • Ved at teste med MyHeritage DNA, får du adgang til dit etnicitetsestimat uden yderligere omkostninger og uden behov for et betalt abonnement.
  • Sundhedsopgraderingen er kun tilgængelig for MyHeritage DNA-kunder. Sundhedsrapporter kan ikke genereres fra rå DNA-resultater fra andre virksomheder, så hvis du ikke har foretaget en MyHeritage DNA-test og gerne vil modtage sundhedsrapporter, skal du købe et MyHeritage DNA-sæt for Sundhed.
  • Der kan tilføjes yderligere funktioner i fremtiden, der kræver udstyr eller materialer, der er specifikke for MyHeritage DNA.

Sådan uploader du dine rå DNA-data til MyHeritage

  • Download dine rå DNA-data fra den tjeneste, du testede med. (Du kan finde en detaljeret guide til download af dine data fra hver af de andre store DNA-testtjenester på siden Upload DNA).
  • Besøg www.myheritage.com/dna/upload, eller vælg “Upload DNA-data” fra DNA-menuen i navigationslinjen.
  • Klik på “Start”, og følg instruktionerne på skærmen for at acceptere vilkår og betingelser.
  • Når du når til samtykkeoversigten, skal du kontrollere, at du har udfyldt oplysningerne korrekt, og derefter klikke på “Upload.”
  • Find DNA-datafilen på din computer, og vælg den.
  • Når dataene er blevet uploadet, kan det tage et par dage at behandle dem. Du modtager en e-mail, når dine resultater er klar.

Denne instruktionsvideo guider dig trin for trin gennem processen:

URL is copied to your clipboard.