URL is copied to your clipboard.

Sikkerhedskopiér dit slægtstræ på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Sikkerhedskopiér dit slægtstræ på MyHeritage

Du har investeret så meget i dit slægtstræ… det ville være så ærgerligt at miste resultaterne af alt det hårde arbejde!

Når du bygger et slægtstræ på MyHeritage, gemmes og bevares alle ændringer du foretager dig, på hjemmesiden. Men det er altid en god ide at have dyrebare data sikkerhedskopieret mere end et sted.

Her er tre måder at lave en backup af dit MyHeritage-slægtstræ.

Backup-tjeneste

MyHeritage tilbyder en betalt backup-tjeneste, der opretter en downloadbar sikkerhedskopi hver måned og sender dig linket. Tjenesten er adskilt fra abonnementerne, så den er tilgængelig for alle MyHeritage-brugere. For at aktivere tjenesten skal du i fanen “Slægtstræ” i navigationslinjen klikke på “Mere” og derefter på “SIkkerhedskopi” og følge de efterfølgende trin.

Dette er den bedste måde at tage sikkerhedskopi af dit MyHeritage-træ på, da den bevarer alle de oplysninger du har indtastet, inklusive fotos, og det gør det på en automatisk månedlig basis, så du ikke selv behøver at huske på det. Du skal blot klikke på download-linket der er sendt til dig, og gemme filen på din computer.

Eksporter en GEDCOM

En anden måde at tage backup af dit træ på, er at eksportere det som en GEDCOM. En GEDCOM er en almindelig tekstfil, der indeholder slægtsoplysninger og kan bruges til at genskabe et slægtstræ på MyHeritage og andre genealogiske platforme. Det kan ikke bevare fotografier, men når du eksporterer en GEDCOM fra MyHeritage, bevarer det links til fotografier.

For at eksportere en GEDCOM-fil af dit træ, skal du i fanen “Slægtstræ” i navigationslinjen vælge “Administrer træer.”

Find derefter det træ du vil tage backup af, og klik på “Eksporter til GEDCOM” i kolonnen ‘Handlinger’.

Angiv om du vil eksportere fotos og familiefotoalbum, og klik derefter på “Start eksporten.”

Print en papirkopi

Denne metode er måske lidt gammeldags, men nogle mennesker føler sig mere sikre når de ved at deres data er på papir og ikke bare findes et sted i cyberspace.

Der er to måder at udskrive en papirkopi af dit slægtstræ på. Den ene er at fremstille et slægtstræ der viser navne, forbindelser, fotos og fødsels- og dødsdato. Den anden er at udskrive en familiebog, der indeholder alle de oplysninger du har gemt på dit slægtstræ om hver enkelt person.

Slægtstræet ser for det meste bedre ud visuelt, mens familiebogen er mere grundig og muligvis en bedre mulighed, hvis formålet er at lave en omfattende sikkerhedskopi af dit træ.

URL is copied to your clipboard.