URL is copied to your clipboard.

Visning af familienavne på MyHeritage

Visning af familienavne på MyHeritage

Traditioner for efternavne varierer fra kultur til kultur, og kan undertiden ændres som et resultat af ændringer i samfundet. For at holde tingene simple, er MyHeritages system optimeret til den mest almindelige konvention til efternavne, men giver brugerne mulighed for at ændre efternavne i henhold til deres lokale eller individuelle skikke.

Hvis der for eksempelvis ikke findes noget navn efter ægteskab for en kvinde der er gift, udfylder MyHeritage hendes mands navn. Du kan dog slå denne indstilling fra, hvis kvinder i din familie generelt ikke tager deres ægtemands efternavne efter ægteskab (f.eks. ifølge lokal skik i Spanien, Chile eller Island). Det gør du ved at klikke på dit navn på øverst på skærmen og vælge “Sideindstillinger.” Vælg derefter “Slægtsforskning” og fjern markeringen af den sidste indstilling i afsnittet “Navne på gifte kvinder”.

I samme sektion kan du vælge, hvordan efternavn på gifte kvinder skal vises på din familieside. Du kan vælge kun at vise navnet efter ægteskab, kun pigenavnet, det navnet efter ægteskab med pigenavnet i parentes eller pigenavnet med navnet efter ægteskab i parenteser.

Hvis en mand i din familie har taget sin kones efternavn eller ændret det til et fælles efternavn, kan du enten tilføje det nye efternavn i feltet “Efternavn” i deres profil, eller ændre deres tidligere navn til deres nuværende efternavn og tilføje forrige navn i feltet “Tidligere navn” (som du kan få adgang til ved at klikke på “Rediger” på profilkortet, derefter “Rediger mere” i vinduet Hurtig redigering og derefter “Ekstra navne” i afsnittet Mine vigtigste). For at gøre det helt klart hvornår og hvorfor navnet blev ændret, kan du tilføje en “Navnændring”-fakta i afsnittet “Alle mine oplysninger” i hans profil.

URL is copied to your clipboard.