URL is copied to your clipboard.

Sjov med slægtsstatistikker

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Sjov med slægtsstatistikker

Slægtsstatistik-funktionen på MyHeritage tilbyder en ny og unik måde at se din slægts historie på. Den kan afsløre fascinerende detaljer om tendenser i din familie: gennemsnitlig levetid, fødedygtighed, ægteskaber og skilsmisser, migrationsmønstre og mere.

Er du klar til at se din slægt i et helt nyt lys? Hold musen over fanen “Hjem” i navigationslinjen på MyHeritage-hjemmesiden, og vælg “Slægtsstatistikker.”

Oversigt

På oversigtssiden vil du se tre cirkeldiagrammer, som repræsenterer en opdeling af dine familiemedlemmers køn, hvor mange familiemedlemmer der er levende og døde og ægteskabelig status.

Under diagrammerne kan du se hvilke navne, der er de mest almindelige navne i din familie: almindelige efternavne, almindelige fornavne for mænd og almindelige fornavne for kvinder. Jo mere almindeligt navnet er i dit slægtstræ, jo større vil det være.

Steder

On the Places page, you’ll find three maps: one that shows the countries where your family members were born, one that shows where they died, and one that shows where they have lived. These maps can paint an interesting picture of the migration patterns of your family. You can select a specific continent beneath the map to view that continent in greater detail.

På siden Steder finder du tre kort: et kort der viser de lande, hvor dine familiemedlemmer blev født, et kort der viser hvor de døde, og et der viser hvor de har boet. Disse kort kan tegne et interessant billede af din families migrationsmønstre. Du kan vælge et bestemt kontinent under kortet for at se det mere detaljeret.

For et endnu mere interessant overblik over dine forfædre steder, kan du besøge vores PedigreeMap™: et interaktivt kort, der viser, hvor vigtige begivenheder i din slægt fandt sted, som du kan filtrere efter land eller person. Du kan finde det under “Mere” på fanen Slægtstræ i navigationslinjen.

Aldre

På siden Aldre kan du se et diagram, der illustrerer aldersfordelingen blandt dine familiemedlemmer. Ved siden af kan du se hvem de ældste og yngste levende medlemmer af din familie er. Ved at klikke på “Top 10” vises de 10 ældste og yngste mænd og kvinder i hver kategori.

Under disse kan du se den gennemsnitlige forventede levealder blandt mænd og kvinder i din familie, og et diagram der viser fordelingen af levetiden. Du kan også se de personer i dit slægtstræ, som levede længst tid, såvel som de personer der levede kortest tid. (Hvis du ikke ønsker at vise det sidstnævnte diagram, kan du skjule det ved at klikke på X øverst i højre hjørne.)

Fødsler

På denne side vil du se et diagram, som viser hvor mange personer i din familie der blev født i hver måned af året og under hvert stjernetegn! Du vil også kunne se procentdelene af familiemedlemmer, der blev født i hvert århundrede og hvert årti i det 20. og 21. århundrede.

Ægteskaber

På ægteskabssiden vil du se fascinerende statistikker om ægteskaber i din familie. Øverst kan du se det gennemsnitlige antal ægteskaber blandt mænd og kvinder i din familie, hvem der var gift flest gange, og hvornår personer i din familie blev gift. (Hvis du ikke ønsker at vise det midterste diagram, kan du skjule det ved at klikke på X øverst til højre.)

I anden række kan du se gennemsnitsalderen for ægteskaber i din familie og hvem der blev gift yngst og ældst.

I tredje række kan du se, hvor længe ægteskaber i gennemsnittet varer i din familie, hvem der havde det længste ægteskab, og hvem der havde det korteste. (Du kan skjule sidstnævnte ved at klikke på X øverst til højre, hvis du foretrækker ikke at se det.)

I nederste række kan du se den gennemsnitlige aldersforskel mellem ægtefæller i din familie såvel som gifte familiemedlemmer med de største aldersforskelle mellem dem.

Børn

På siden Børn kan du se det gennemsnitlige antal børn pr. familie, hvilken familie der havde flest børn, og hvem der havde flest børn.

I næste række kan du se gennemsnitsalderen for at få børn blandt dine slægtninge såvel som den ældste og yngste af dine slægtninge, der har et barn.

I tredje række vil du kunne se den gennemsnitlige aldersforskel mellem søskende, og søskende i din familie med de største og mindste aldersforskelle.

Skilsmisser

På siden Skilsmisser kan ud se hvor mange skilsmisser der har fundet sted i din familie, hvem af dine slægtninge er blevet skilt flest gange, og hvem der har haft det længste ægteskab, der endte med skilsmisse.

I anden række kan du se gennemsnitsalderen for dine slægtninge da de blev skilt, og de ældste og yngste familiemedlemmer der blev skilt.

Hvis du ikke vil se nogen af disse statistikker, kan du klikke på X øverst i højre hjørne af hver af felterne.

Hvad du kan lære

Ved at kigge på disse statistikker, kan du lære meget om din familie. Er der lang levetid i dine gener? Er stærke, langlivede ægteskaber almindelige i din familie, eller var der mange skilsmisser? Er der et uforholdsmæssigt stort antal stenbukke? Alle disse statistikker kan give indsigt – nogle gange alvorlige andre gange for sjovt – i dine forfædres liv og hjælpe dig med at forstå mere om, hvem du er i dag.

URL is copied to your clipboard.