URL is copied to your clipboard.

Sådan samarbejder du med andre generationer om din slægtsforskning

Kimberley Fowler

Sådan samarbejder du med andre generationer om din slægtsforskning

Slægtsforskningsprojekter er en fantastisk måde for at bringe ældre voksne og unge sammen. Slægtsforskning tilbyder mere end blot et samtaleemne eller et fælles interessepunkt for bedsteforældre, forældre, børn og børnebørn. Ved at dele udfordringen med at undersøge jeres familierødder sammen, bliver din familie tvunget til at arbejde sammen som et team – og dette kan styrke familiebåndet og give en følelse af fælles præstation, når I overvinder forhindringer sammen. Bortset fra en tragisk begivenhed, er der faktisk ikke meget der vil bringe din familie tættere sammen eller udfordre din familie på samme måde som et slægtsforskningsprojekt.

Hvis du er interesseret i slægtsforskning, kan du overveje at involvere dine børn og/eller børnebørn i projektet. Sammen vil I være i stand til at udforske dit slægtstræ mere grundigt og få mere gjort, end du selv havde kunnet gøre. Her er, hvad I kan gøre sammen:

Identificer familiefotos

Der er nogle opgaver, som du er bedre rustet til, og nogle, som dine yngre familiemedlemmer muligvis er mere dygtige til. At gennemgå gamle familiefotos og identificere hver person på fotoet er en vigtig opgave, som kun du er i stand til at udføre nøjagtigt.

Dokumenter betydningsfulde datoer

Dette er en anden opgave, som et ældre familiemedlem skal bruge for at starte. Det er vigtigt at dokumentere alle vigtige datoer som kendes for personer i dit slægtstræ, herunder:

  • Fødsler
  • Ægteskaber
  • Skilsmisser
  • Dødsfald
  • Adoptioner
  • Indvandring
  • Ændring af adresser
  • Religiøse begivenheder (f.eks. dåb)
  • Juridiske transaktioner
  • Jobhistorie inklusive datoer for pensionering.

Du kender ikke alle disse oplysninger til hver forfader, men når du først har oprettet en liste baseret på din egen viden, kan din familie arbejde sammen for at udfylde hullerne. At dokumentere så mange vigtige datoer som du kan, vil hjælpe dig med bedre at forstå livshistorien for hver person i dit slægtstræ. Brug de oplysninger som du kender, til at hjælpe med at guide din efterforskning og henvise dig til hvor du bagefter bør kigge hen for flere oplysninger.

Avancerede søgninger på internettet

Når du undersøger dit slægtstræ, kommer du uundgåeligt til et punkt, hvor de grundlæggende muligheder for internetsøgning ikke længere giver resultater. Bed dine børn eller børnebørn om at hjælpe med avancerede søgemuligheder. Du kan opleve, at dine internetkyndige familiemedlemmer kan give nogle overraskende resultater med avancerede søgningstricks.

Road trip

Udforsk lokale ressourcer som biblioteker, amtsarkiver, historiske samfund og endda kirkegårde i og omkring dit område og de kendte steder, hvor dine forfædre boede eller besøgte. Disse road trips kan være sjove og udbytterig.

Familietur

Din slægtsforskning kan føre dig ud over grænserne i din by, amt, stat eller land. Overvej fordelene ved at udforske din familiehistorie i udlandet med en familietur. De minder du får, vil vare livet ud, og de oplysninger du finder, kan føre dig ad nye veje til forskning og endda til familiemedlemmer du har mistet kontakten til.

En langsigtet holdtilgang

Når du arbejder sammen med dine børn eller børnebørn, er det vigtigt at huske hver persons interesser, mål, motiveringer og styrker i tankerne. Ethvert slægtsforskningsprojekt vil være en langsigtet bestræbelse, så det er vigtigt at holde hinanden motiverede og interesserede i projektet på lang sigt.

Husk også, at have dine børn/børnebørn tilgængelighed i tankerne. Sommerferier er et godt tidspunkt at planlægge at gennemføre nogle af de opgaver på din huskeliste. Når yngre familiemedlemmer begynder at arbejde eller går videre til universitetet, kan deres tilgængelighed blive begrænset. I løbet af den tid bør du fortsætte på egen hånd og holde dine teammedlemmer opdateret om dine fremskridt. Disse opdateringer er gode samtaleemner og hjælper dig med at forblive tæt i løbet af den tid I ikke ser hinanden så ofte.

I sidste ende skal det være sjovt at arbejde sammen om din familiehistorie og bringe din familie tættere sammen. Når I nyder hinandens selskab og at tilbringe tid sammen bliver din hovedprioritet, vil enhver information du finder som et resultat af din slægtsforskning, være en ekstra bonus.

URL is copied to your clipboard.