URL is copied to your clipboard.

Sådan får du mest muligt ud af Record Matches

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Sådan får du mest muligt ud af Record Matches

For ikke så længe siden skulle en person, der ønskede at undersøge deres slægtshistorie ved hjælp af historiske optegnelser, bruge meget tid og kræfter på at gøre det. De var nødt til fysisk at rejse til et lokalt arkiv, slå den pågældende optegnelse op i et fysisk indeks, finde filen, se den på mikrofilm… mange timer og dage opslugt af udmattende manuel forskning.

Sådan er det heldigvis ikke længere. Ikke blot med at du på MyHeritage kan få adgang til mere end 12 milliarder historiske optegnelser med det samme og fra komforten af dit hjem, men du behøver ikke engang selv at forske: MyHeritage Record Matching™-teknologi gør alt arbejdet for dig.

Hvordan det fungerer

Når du indtaster dine familiemedlemmers oplysninger i dit slægtstræ, arbejder MyHeritages algoritmer på højtryk og scanner online-arkiverne for historiske optegnelser, der matcher oplysningerne i dit træ. MyHeritages banebrydende teknologi er i stand til at gennemgå arkiverne for at give dig præcis de dokumenter, der mest sandsynligt er relevante for dig. Søgemulighederne er så avancerede, at de kan finde optegnelser om dine forfædre, selv når de er opført med en anden variant af navnet eller på et andet sprog!

Når MyHeritage finder et Record Match for dig, modtager du en e-mail-notifikation direkte til din indbakke. Så i stedet for at lede i gamle bøger og rejse til støvede gamle biblioteker eller bruge timer på at søge i onlinearkiver, kan du læne dig tilbage, læne dig tilbage og lade MyHeritage udføre sin magi.

MyHeritage tilføjer konstant nye samlinger af optegnelser med en hastighed på mindst én million optegnelser hver dag. Det betyder, at du med stor sandsynlighed vil modtage nye Record Matches regelmæssigt. Du vil modtager periodiske e-mails, der gør dig opmærksom på nye Record Matches.

Sådan ser du dine Record Matches

Der er nogle forskellige måder at se dine Record Matches på.

Èn måde er via de ovennævnte e-mail-notifikationer. Disse e-mails vil indeholde et link du kan klikke på, der fører dig direkte til siden Gennemse match.

En anden måde er fra dit slægtstræ. Når et Record Match for et af dine familiemedlemmer findes, vil et brunt ikon vises på deres profilkort. Hvis du klikker på dette ikon, kommer du til en side, hvor du kan se alle de Record Matches, der blev fundet for den pågældende person.

En tredje måde er gennem navigationslinjen øverst på siden på MyHeritages hjemmeside. Hold markøren over fanen “Opdagelser”, og klik på “Matcher med kilden” eller “Matches efter personer”, og vælg derefter fanen “Record Matches” øverst på siden.

“Matcher med kilde” viser dine matches i forhold til samlingen eller slægtstræet, hvor optegnelsen blev fundet. “Matches efter personer” viser dem i forhold til personer i dit slægtstræ, for hvilke der blev fundet matches.

Record Matches er angivet efter den værdi, de kan tilføje til træet. Hvis der er oplysninger i optegnelsen, som du ikke har på dit træ, vises disse under “Ny info” på matchkortet.

Hvad man kan bruge Record Matches til

For at gennemgå en Record Match, skal du klikke på knappen Gennemse match. Gennemse match-siden viser alle de oplysninger, der er anført i denne optegnelse, som er relevante for den person du undersøger. Hvis din slægtninges navn blev nævnt i en avisartikel eller publikation, vil du se et uddrag af teksten, hvor deres navn vises.

Hvis samlingen er gratis eller du har et Data- eller Komplet abonnement, vil du kunne se den komplette optegnelse, inklusive en scanning i høj opløsning af det originale dokument og en OCR-transskription af den fulde tekst. Vi anbefaler at finde oplysningerne i kontekst på den originale scanning af dokumentet hvis du kan, da der kan være yderligere oplysninger skrevet før eller efter – eller endda skrevet i margenerne – der kan være af stor værdi.

Hvis matchet ser ud til at være nøjagtigt, kan du bekræfte det ved at klikke på knappen “Bekræft” øverst til højre på skærmen. På den næste side kan du udtrække nogle eller alle oplysninger fra optegnelsen for at gemme dem i dit træ. Vi anbefaler, at du gennemgår og udtrækker hvert stykke data manuelt, da dataene fra optegnelsen nogle gange ikke er lige så komplette eller nøjagtige som de oplysninger du allerede har. Sørg for at tilføje en kildehenvisning, så du ved hvor de nye oplysninger kom fra. Klik på knappen “Gem i træ” nederst på skærmen når du er færdig.

Bemærk, at du skal have et Data- eller Komplet abonnement for at bekræfte et Record Match og udtrække oplysninger til dit træ. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tilføje de nye oplysninger til dit træ manuelt.

Hvorfor modtager jeg Record Matches med slægtstræer?

Nogle gange modtager du Record Matches med slægtstræer fra andre hjemmesider end MyHeritage, såsom Geni, FamilySearch eller WikiTree. Selvom disse kilder teknisk set ikke er historiske optegnelser, er de opført under Record Matches for at skelne mellem disse matches og Smart Matches™, som er matches du har med slægtstræer fra andre MyHeritage-brugere.

Hvordan et abonnement kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af Record Matches

Modtagelse og visning af de basale oplysninger i Record Matches er helt gratis, og nogle af optegnelsessamlingerne inkluderer scanninger med høj opløsning, som er offentlige domæner og gratis at se.

For at se scanningerne i høj opløsning i de fleste af samlingerne, bekræfte Record Matches og udtrække dem til træet, skal du dog bruge et Data- eller Komplet-abonnement. Disse abonnementer giver dig også mulighed for at drage fuld fordel af SuperSearch™-funktionen, hvis du ønsker at søge manuelt efter historiske optegnelser.

URL is copied to your clipboard.