URL is copied to your clipboard.

Mine DNA-resultater er ankommet! Hvad nu?

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Mine DNA-resultater er ankommet! Hvad nu?

Tillykke, dine DNA-resultater er klar! Du er ved at begive dig ud på en utrolig opdagelsesrejse.

Her er hvad du kan gøre nu hvor dine resultater er ankommet:

1. Opdag din etniske oprindelse

At lære hvor du kommer fra kan være et spændende og dramatisk øjeblik. MyHeritage har gjort dette øjeblik specielt for vores brugere med en unik animation til som afslører de forskellige etniciteter i vores DNA. Animationen præsenterer hver etnicitetsprocent med et musikalsk akkompagnement.

E-mailen der giver dig besked om, at dine resultater er klar, fører dig direkte til animationen. Når du har set den, kan du lære mere om hver etnicitet ved at klikke på “Se fuld anslået etnicitet” øverst til højre på din skærm.

På den næste side kan du se en komplet liste over dine etnicitetsprocenter sammen med et kort, der angiver de områder, hvor hver etnicitet har oprindelse. Klik på en etnicitet på listen eller på kortet for at lære mere om den.


Du kan også dele dit etnicitetsestimat med dine venner og familie via sociale medier fra denne side. Det kan gøres ved at klikke på knappen “Del” øverst i højre hjørne.

2. Find nye familiemedlemmer

Nu er det tid til at møde dine DNA-matches.

På DNA-match-siden finder du en liste over dine DNA-matches, med din nærmeste match øverst.

Du kan bruge sortering, filter og søgning i resultaterne for at finde det match, du leder efter.


Hver DNA-match viser procentdelen af delt DNA og det estimerede forhold baseret på denne procentdel. MyHeritage kan også give nogle ledetråde, der hjælper dig med at finde ud af hvordan du er beslægtet til hver match, herunder følgende funktioner, som du kan få direkte adgang til fra din DNA-match-side:

Theory of Family Relativity™: Denne unikke og meget nyttige funktion udnytter data fra alle kilder, der er tilgængelige på MyHeritage, for at skabe troværdige teorier om hvordan du muligvis er beslægtet med dine matches. Algoritmen søger i andre slægtstræer på MyHeritage og de 12,2 milliarder historiske optegnelser, og hvis den finder en forbindelse mellem dig og matchen, vil den levere disse oplysninger direkte til DNA-matchkortet. Du vil finde det under DNA-matchens grundlæggende oplysninger. Du kan klikke på linket “Vis teori” for at se, hvordan MyHeritage har beregnet teorien (inklusive flere stier, hvis der er mere end én).

Fælles slægtsnavne: Det estimerede forhold kan ikke fortælle dig, hvilken side af familien din DNA-match er på, men fælles slægtsnavne kan være værdifulde spor. At se hvilke efternavne, du deler med denne match, kan hjælpe dig med at spore stien mellem dig og matchen i dit slægtstræ.

Smart Matches™ i deres slægtstræ: Bekræftelse af Smart Matches™ mellem familiemedlemmer i dit træ og de samme personer i deres træ, kan hjælpe dig med at samle puslespillet og finde ud af, hvordan matches er beslægtet med dig, da matchen allerede er forbundet til hans eller hendes familiemedlemmer på deres eget slægtstræ.

Fælles slægtssteder: At vide hvor I begge kommer fra kan give flere spor, især hvis forskellige sider af din familie kommer fra forskellige områder.

Jo flere oplysninger du har i dit slægtstræ, desto flere ledetråde vil MyHeritage kunne give om forbindelserne mellem dig og dine DNA-matches.

Hvis du vil kontakte en DNA-match, skal du klikke på knappen “Kontakt” under deres grundlæggende oplysninger. Dette fører dig til din MyHeritage-indbakke, hvor du kan skrive matchen en besked.

3. Udforsk de avancerede DNA-værktøjer

Hvis du ønsker at grave endnu dybere, kan du bruge Kromosombrowseren og AutoGruppering-værktøjer til at prøve at finde ud af, hvordan en match er beslægtet med dig.

Kromosombrowseren giver dig mulighed for at se, hvilke DNA-segmenter du deler med op til 7 DNA-matches. Sammenligning af delte segmenter kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken fælles forfader I muligvis deler. For eksempel, hvis din ukendte fætter deler nogle DNA-segmenter med din mor, men ingen med din far, fortæller det dig, at han mest sandsynligt er på din mors side af familien. Jo flere DNA-matches du har med familiemedlemmer du kender, desto mere vil du kunne lære om DNA-matches, hvis forbindelse du ikke kender til.

AutoGruppering hjælper dig ved at gruppere dine DNA-matches ud fra det DNA de deler (og efterfølgende sandsynligheden for, at de stammer fra en fælles forfader). Så hvis en ukendt kusine for eksempel vises i samme klynge som din mors grandtante, ved du, at kusinen formentlig deler en forfader med hende.

Begge disse værktøjer kan hjælpe dig med at undersøge de sandsynlige forhold mellem dig selv og dine DNA-matches. Dette hjælper dig ikke kun med at skabe nye familieforbindelser, det kan også hjælpe dig med at løse gåder i din slægtsforskning.

4. Test andre familiemedlemmer

Efterhånden som flere og flere tager en DNA-test med MyHeritage, vil du modtage flere DNA-matches, som kan hjælpe dig i din forskning. Hvis du imidlertid vil tage en mere proaktiv tilgang, kan du overveje at opfordre andre familiemedlemmer til at tage en DNA-test. At have flere DNA-data fra nære familiemedlemmer giver dig flere oplysninger at arbejde med – og nogle gange har du kun brug for en til brik for at fuldføre puslespillet.

URL is copied to your clipboard.