URL is copied to your clipboard.

Tagging af fotos: Sådan tagger du fotos og beriger dit slægtstræ på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Tagging af fotos: Sådan tagger du fotos og beriger dit slægtstræ på MyHeritage

Tilføjelse af fotos til dit slægtstræ kan virkelig gøre din slægtshistorie mere levende – men der er ikke mange fordele at hente, hvis du ikke ved, hvem der er hvem i dine fotos! Det er derfor, at tagging af fotos er så vigtigt. Når du digitaliserer og uploader dine fotos på MyHertiage, så brug et ekstra minut på at tagge fotos, for det kan ende med at spare dig – og fremtidige generationer – for en masse tid, besvær og frustration i fremtiden. Som en ekstra fordel, så opretter tagging automatisk profilfotos for individer, der endnu ikke har et på dit slægtstræ. Det sparer dig tid og hjælper med at gøre dit slægtstræ til et smukt kunstværk! Men hvad hvis du allerede har uploadet masser af fotos på MyHeritage og glemt at tagge dem? Bare rolig: MyHeritage kan hjælpe dig. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du tagger dine fotos på MyHeritage, både individuelt og flere på en gang med Fototagger.

Tagging af individuelle fotos på MyHeritage-hjemmesiden

For at tagge dine fotos på MyHeritage hjemmesiden, så besøg “Mine fotos” under fanen med slægtstræet i navigationslinjen og klik på det foto, du gerne vil tagge. Det vil åbne en individuel fotoside:

Individual photo page on MyHeritage
Individuel fotoside på MyHeritage

Det er en god idé at give fotoet en titel, der vil hjælpe dig med at forstå indholdet. Du kan ændre titlen ved at klikke på den eksisterende titel, redigere den, og klikke et andet sted på skærmen. Du kan også tilføje en dato og sted for fotoet under titlen, og i den højre sidebar kan du også tilføje keywords og noter under “Detaljer”. For at tagge en person på fotoet, så klik på “Tag person” under “På fotoet” i toppen af den højre sidebar. En ramme vil dukke op på fotoet, hvor du kan trække, slippe og justere for at passe det over ansigtet på den person, du ønsker at tagge. Begynd herefter at skrive navnet på personen og vælg det fra menuen.

Image tagging: tag pictures on MyHeritage
Tagging af en person i et foto på MyHeritage

For at tagge endnu en person, så klik på vedkommendes ansigt og indtast deres navn, som du gjorde med det tidligere tag. Når du er færdig med at tagge, så klik på krydset på pop-uppen eller “Færdig med tagging” på den højre sidebar. Alle individer, der er blevet tagget på et foto, vil dukke op i sidebaren. Du kan klikke på ikonet med tre prikker for at åbne en menu, der lader dig se alle fotos af dette individ, personens profilside, personen på stamtræet, eller for at slette tagget.

Tagging af individuelle fotos på MyHeritages mobilapp

For at tagge folk i et foto på den gratis MyHeritage mobilapp, så gå ind på Fotos-sektionen via hjemmeskærmen eller appmenuen, og tryk på det foto, du gerne vil tagge. Tryk herefter på tag-ikonet på toppenaf skærmen for at aktivere tagging-tilstand.

Tagged image in MyHeritage mobile app
Visning af et foto med taggede individer på MyHeritage fotoappen

Tryk på et individs ansigt og træk, slip og juster rammen, indtast og vælg herefter individets navn på striben i toppen.

Image tagging on the MyHeritage mobile app
Tagging af en person i MyHeritages mobilapp

For at tagge endnu en person, så tryk på vedkommendes ansigt og gentag processen. Når du er færdig med at tagge fotos, så tryk på tag-ikonet igen for at stoppe tagging-tilstand.

Tagging af flere fotos med Fototagger

Hvis du uploader en masse fotos sammen, eller hvis du allerede har en stor samling fotos på MyHeritage, der ikke er blevet taggede endnu, så behøver du ikke at gennemgå hvert enkelt foto for at tagge dem: du kan bruge Fototagger. Fototagger er en god funktion, der grupperer ansigterne i dine fotosne efter den samme person og lader dig tagge alle fotosne på én gang. Fototagger kan endda identificere ansigter mens de ændres over tid – f.eks. fra barn til voksen – og opdager endda forandringer i individers udseende, såsom ansigtshår. Fototagger er i øjeblikket tilgængelig på den gratis MyHeritage mobilapp (og vil snart være tilgængelig på web). For at tilgå den, så sørg for at have den seneste version af MyHeritage mobilapp fra App Store eller Google Play. For at komme i gang, så tryk på “Fotos” fra appens hjemmeskærm og derefter “Start”-knappen i toppen af skærmen i Foto-sektionen.

Using Photo Tagger for the first time on MyHeritage
Brug af Fototagger for første gang

Du kan også tilgå Fototagger fra appens menu:

Photo Tagger on the app menu
Fototagger på appens menu

Før du bruger Fototagger for første gang, bliver du bedt om at acceptere vilkårene og betingelserne. Når først du accepterer dem, vil funktionen begynde at scanne dine fotos for at beregne forslag til fotos af den samme person du kan tagge. Så længe Fototagger er slået til, vil den automatisk scanne alle nye fotos du uploader for at identificere tagging-forslag. Når først dine forslag er klar, vil du modtage en e-mail-notifikation, så vil der opstå et banner på toppen af billedesektionen på appen, der lader dig vide at du kan begynde at tagge.

Accessing Photo Tagger suggestions
Sådan tilgår du Fototagger forslag

Tryk på banneret for at se forslagene. Du vil se en liste over grupper af fotos, som algoritmen mener indeholder den samme person. Fototagger gør sit bedste for at automatisk identificere afdøde individer ved navn fra dit slægtstræ, mens levende individer vil forblive uidentificerede. Du kan indtaste navnene på uidentificerede individer manuelt. Du kan også filtrere listen med Identificerede og Uidentificerede grupper ved at bruge knapperne på toppen af skærmen.

Reviewing Photo Tagger suggestions
Gennemgang af Fototagger forslag

Tryk på en gruppe for at se tagging-forslag for denne person. Hvis dette individ er uidentificeret, skal du indtaste deres navn i toppen. Begynd at skrive i søgeboksen og tryk på deres navn. På listen over forslag, vil du se et nærfoto af personens ansigt ved siden af det originale foto, så du kan se hele fotoets kontekst.

Reviewing a cluster of photos of an unidentified individual on Photo Tagger
Gennemgang af en gruppe fotos af et uidentificeret individ

Hvis du gerne vil tage et nærmere kig på fotosne, så tryk på thumbnailen på højre side for at se fotoet i fuld størrelse. Du kan stryge til højre eller venstre for at se andre fotos i gruppen en efter en, eller gå tilbage til den tidligere side for at se hele listen over fotos. Hvis du ser nogle forkerte forslag, kan du fjerne deres markering. Når du er færdig, så tryk på “Bekræft”. Det vil tagge personen i alle markerede fotos. Du kan også trykke på “Afvis gruppe” hvis for mange fotos ikke matcher den identificerede person.

En bemærkning om privatliv

Fototagger bruger teknologi til ansigtsgenkendelse for at identificere den samme person i forskellige fotos. Dit privatliv er MyHeritages højeste prioritet og er strengt beskyttet. Som med al slags personlig data, vil MyHeritage aldrig dele din information med tredjeparter, og tagging-forslag identificeret ved navn gives kun til individer, der er markeret som afdøde i dit slægtstræ. Før du bruger Fototagger, vil du blive bedt om at give samtykke, så Fototagger kan lave modeller til ansigtsgodkendelse ved brug af dine fotos. Du kan trække dit samtykke tilbage til enhver tid via App Indstillinger > Fotos. Dette vil fjerne alle tagging-forslag, der var blevet beregnet før. For at maksimere dit privatliv, opbevares tagging-forslag på MyHeritages i en begrænset periode. Hvis du ikke åbner Fototagger og enten accepterer eller afviser forslag i 3 måneder, så vil de blive slettet. Du kan altid genbesøge billedesektionen og få Fototagger til at genberegne dine anbefalinger.

Se og organiser dine taggede fotos

Når først dine fotos er blevet taggede, er det langt nemmere for dig at holde dine fotos organiserede. Du vil omgående kunne finde alle fotos frem, der indeholder en bestemt person i billedesektionen på siden ved at finde personen under “Personer” i billedesektionen på siden eller appen. Når du bruger Listevisning på billedesektionen på hjemmesiden, kan du bruge “Personer”-filteret på toppen af siden for kun at se fotos, der indeholder de personer du har valgt. Klik på Listevisning-ikonet ved siden af Upload-knappen for at tilgå Listevisning.

Filtering by tagged photos in List view
Filtrering af taggede fotos af en bestemt person i Listevisning

Lær mere om organisering og håndtering af dine fotos i de følgende ressourser fra MyHeritage Vidensbase:

URL is copied to your clipboard.