URL is copied to your clipboard.

Kontakt til andre MyHeritage-brugere: Instruktioner og tips

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kontakt til andre MyHeritage-brugere: Instruktioner og tips

Et af MyHeritages vigtigste mål er at hjælpe dig med at komme i kontakt med nye slægtninge. Det er generelt fantastisk at udvide den cirkel af familiemedlemmer, du har kontakt til, men det kan også især være brugbart til slægtsforskning – specielt hvis den slægtning, du kontakter også selv har lavet en del slægtsforskning, og måske kan udfylde de hullerne i dit stamtræ.

Du kan kontakte andre MyHeritage-medlemmer gennem vores beskedsystem. MyHeritage viser ikke medlemmers e-mailadresser eller andre kontaktoplysninger for at sikre deres privatliv og sikkerhed. Som standard sender beskedsystemet en e-mailnotifikation til brugeren, som modtager en besked, så selv hvis de ikke tjekker deres MyHeritage-indbakke jævnligt, vil de formentlig se, at de har modtaget en besked fra dig.

Når du har etableret kontakt med brugeren, og føler dig tilpas med det, kan det være lettere eller mere praktisk at udveksle personlige e-mails eller telefonnumre og fortsætte samtalen der.

Sådan kontakter du en anden MyHeritage-bruger

Der er adskillige måder at kontakte andre MyHeritage-brugere på, afhængig af situationen. Her er nogle eksempler på omstændigheder, som kan få dig til at kontakte en anden MyHeritage-bruger:

  • Du har fået et Smart Match™ med en person, som er på brugerens træ.
  • Brugeren, eller en hvis sæt brugeren håndterer, dukker op som en DNA-match
  • Du har fundet en anden bruger, som har søgt efter samme forfader gennem SearchConnect™

I hvert af disse tilfælde vil du se en mulighed for at kontakte brugeren, eller den, der håndterer DNA-sættet. For eksempel hvis du vil kontakte nogen gennem Smart Match™:

Fra din liste over DNA-matches:

Når du klikker på ”Kontakt”-knappen eller linket, kommer du til din MyHeritage-indbakke, hvor du kan skrive din besked og sende den.

Hvis du besøger en anden brugers side, og ikke er medlem, vil en stribe dukke op i toppen af skærmen, hvor du vil blive bedt om at blive medlem af siden. Hvis du klikker ”Anmod om medlemskab” dukker en dialogboks op, og du kan her skrive en grund til at du anmoder om medlemskab inden du sender anmodningen. Vi anbefaler at du skriver en grund ved hjælp af følgende tips.

Tips til at forbedre chancerne for et svar

I dag er der så meget, der konkurrer om vores opmærksomhed. Vi bliver hele tiden bombarderet med beskeder og e-mails. Det kan være en udfordring at få modtageren til at prioritere din besked. Der er flere almindelige grunde til, at en bruger ikke svarer:

  • De har slukket for deres e-mailnotifikationer og tjekker ikke deres MyHeritage-indbakke regelmæssigt
  • De har ignoreret e-mailnotifikationen om din besked
  • De har læst din besked, men har ikke forstået, hvorfor du kontakter dem, eller hvorfor eller hvordan de skal svare.

I de to første tilfælde, er der ikke meget at gøre, men du kan forhindre den tredje situation ved at tage dig god tid til at skrive en velformuleret indledende besked.

Hvis du vil forbedre chancen for at få svar, anbefaler vi, at du skriver en kortfattet besked, der går direkte til pointen ved hjælp af denne opskrift:

  1. Introducer dig selv
  2. Giv modtageren noget kontekst
  3. Forventningsafstemning

Hvis du bare skriver noget i retning af ”Jeg kan se, at vi er et 0,6% DNA-match, jeg vil gerne møde dig”, er det usandsynligt at du får et svar. Modtageren kan have 5.000 DNA-matches, som deler 0,6% DNA, så du kan ligeså godt være endnu en fremmed på internettet, og de har ikke nogen specifik grund til at snakke med dig. Hvis du fortæller om et mere specifikt formål med at kontakte dem, og gør det klart, hvilke oplysninger du kunne tænke dig fra dem, er der større sandsynlighed for at de vil samarbejde.

Forventningsafstemning betyder at du skal hjælpe brugeren til at forstå, hvad du forventer af dem, og hvad de kan forvente fra dig. Det er vigtigt at stille gode spørgsmål: jo mere specifikke, des bedre. ”Jeg vil gerne have nogle oplysninger om din familie” er for generelt – modtageren kan have svært ved at svare på dette. ”Hvornår immigrerede din forfader med efternavnet Johnson til USA, og hvor kom han fra?” eller ”Jeg leder efter noget på efternavnene Johnson, Owens og Patterson. Har du nogle forfædre med disse efternavne?” er meget bedre spørgsmål.

Herunder har vi inkluderet nogle praktiske eksempler på beskeder til andre MyHeritage-brugere, som har gode chancer for at resultere i et svar.

Eksempel 1: Anmodning om medlemskab

Hej Lars,

Jeg hedder Lise Hansen, og jeg bor i Odense. Jeg har fået et Smart Match™ med dit træ for min mors grandonkel Jørgen Ibsen, og jeg lagde mærke til, at dit træ indeholder idivider, som jeg ikke kender til. Jeg ville elske at blive medlem af din side, så jeg kan se flere detaljer. Jeg har inviteret dig til at blive medlem af min side også.

Tak,

Lise

Eksempel 2: Kontakt en bruger via SearchConnect™

Emne: Forskning i Jørgen Ibsen

Hej Lars,

Jeg hedder Lise Hansen, og jeg bor i Odense. Jeg opdagede via SearchConnect™ at vi undersøger den samme forfader, min mors grandonkel Jørgen Ibsen. Jeg kunne godt tænke mig, at høre, hvordan du er beslægtet med Jørgen. Måske kan vi udveksle oplysninger og udfylde huller i hinandens forskning.

Jeg glæder mig til at høre fra dig,

Lise

Eksempel 3: Kontakt et DNA-match

Emne: DNA-match leder efter info om Jørgen Ibsen

Hej Lars,

Jeg hedder Lise Hansen, og jeg bor i Odense. Jeg kan se, at vi er et DNA-match et sted mellem kusine/fætter til gran-gran-kusine/fætter, og AutoClusters placerer dig i en samling med adskillige individer på min mors side. Jeg har forsøgt at finde flere oplysninger om en forfader fra den del af min familie, min granonkel Jørgen Ibsen. Har du nogen oplysninger om Jørgen? En idé om hvordan vi er beslægtede? Min oldemors navn var Dorthe Møller (født Ibsen), og familien boede i Vejle indtil 1883.

Jeg glæder mig til at høre fra dig,

Lise

URL is copied to your clipboard.