URL is copied to your clipboard.

Hvorfor at lave et slægtstræ hjælper dig med at få mest muligt ud af dine MyHeritage DNA-resultater

Hvorfor at lave et slægtstræ hjælper dig med at få mest muligt ud af dine MyHeritage DNA-resultater

Så du har taget en MyHeritage DNA-test og indsendt din prøve. Det kan tage 4-6 uger for laboratoriet at bearbejde prøven efter de har modtaget den. I mellemtiden anbefaler vi at udforske MyHeritages andre funktioner – især at lave dit slægtstræ.

At lave dit slægtstræ på MyHeritage kunne ikke være nemmere. Alt du skal gøre for at komme i gang er at udfylde de ”magiske 7”: dit navn, din fødselsdato, dine forældres navne og fødselsdatoer og dine bedsteforældres. Så snart du har indtastet de magiske 7 i dit slægtstræ, går MyHeritages banebrydende teknologier med det samme i gang og søger i den store database af slægtstræer og historiske optegnelser for at finde Smart Matches™ og Record Matches, som kan udvide dit træ og give tonsvis af oplysninger på få minutter.

Derudover er det ikke bare en sjov måde at få tiden til at gå på. Det kan hjælpe dig til at få mere ud af dine DNA-resultater når du modtager dem.

Her er hvordan:

Få dit etnicitetsestimat til at give mening

Etnicitetsestimatet indeholder ofte nogle overraskelser, selv for folk, som har lavet meget slægtsforskning. Alligevel kan det hjælpe at have et slægtstræ på MyHeritage, hvis du får et resultat, som du ikke havde forventet.

Lad os for eksempelvis sige, at du har undersøgt din mors side grundigt, og ved at de har skandinavisk oprindelse, men ikke har kunnet finde særlig meget om din fars baggrund. Hvis dine resultater viser, at du er 45% skandinav, 20% italiensk og 35% irsk, skotsk og walisisk, giver det dig en idé om, at du formentlig har arvet noget italiensk, skotsk og walisisk fra din far.

Således kan disse informationer pege dig i retning af de historiske optegnelser, som højst sandsynligt indeholder oplysninger om din fars familie.

Find ud af, hvordan DNA-matches er relaterede til dig

MyHeritage har effektfulde værktøjer, som kan hjælpe dig med at finde ud af, præcis hvordan hvert DNA-match er relateret til dig. Disse værktøjer virker ved at sammenligne oplysningerne i dit slægtstræ med data fra 3,6 milliarder slægtstræsprofiler og 12 milliarder historiske optegnelser. Hvis dit slægtstræ ikke indeholder særlig mange oplysninger, har algoritmen altså ikke meget at arbejde ud fra.

I takt med at du tilføjer flere oplysninger til dit træ, stiger mængden af oplysninger, som MyHeritages teknologier giver dig, eksponentielt.

For eksempel ungerbygger Theory of Family Relativity™-funktionen data fra alle de kilder, MyHeritage har til rådighed for at beregne troværdige teorier om, hvordan dine DNA-matches kan være relaterede til dig. Den søger i andre slægtstræer og de 12 milliarder historiske optegnelser på MyHeritage, og hvis den finder en forbindelse mellem dig og dit match, lægger den disse oplysninger direkte over på DNA-matchkortet.

Andre brugbare ledetråde er fælles slægtsnavne, Smart Matches™ i DNA-matchets slægtstræ og fælles steder for forfædre. Alle disse funktioner bruger data, som allerede er indtastet i dit træ, så jo flere oplysninger du har, desto mere kan du finde ud af om dit DNA-matchs forhold til dig.

Lær mere om, hvor du kommer fra

Dit DNA-etnicitetsestimat giver dig kun omridset af historien om dig. Ved at lave dit slægtstræ, udfyldes detaljer med farver, teksturer, billeder og lyde og lugte. Måske finder du billeder af dine forfædre, opdager hvor de boede og hvordan og hvornår de rejste, lærer om deres beskæftigelser og fysiske karaktertræk og opdager måske endda historier om deres liv, som du ellers aldrig havde kendt til.

Og med MyHeritage bliver det ikke nemmere. Udfyld dine Magiske 7 i dag og se magien af din arv ske for øjnene af dig.

URL is copied to your clipboard.