URL is copied to your clipboard.

Hvad Smart Matches™ er, og hvordan man får mest muligt ud af dem

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hvad Smart Matches™ er, og hvordan man får mest muligt ud af dem

Smart Matching™ er en banebrydende teknologi til slægtsforskning, der matcher personer, som du har indtastet i dit slægtstræ, med personer som andre MyHeritage-medlemmer har indtastet i deres træer.

Når du tilføjer en person til dit slægtstræ, begynder MyHeritage-algoritmerne straks at arbejde i vores store database med slægtstræer, for at finde indtastninger, der ser ud til at angive den samme person.

Smart Matches™ kan hjælpe dig med din slægtsforskning på flere forskellige måder. Den person, der har føjet den samme person til sit eget slægtstræ, kan have yderligere oplysninger om personen, som du ikke har endnu. Dette kan være alt fra fødselsdatoer eller fødested til yderligere familiemedlemmer for personen – eller endda fotos.

Hver person, som du føjer til dit træ, øger chancen for yderligere opdagelser. Med Smart Matches™ kan du få dit træ til at vokse eksponentielt eller lære værdifulde nye oplysninger, som du ikke ville have fundet fra andre kilder.

Sådan får du adgang til Smart Matches™

Der er forskellige måder at få adgang til Smart Matches™.

En måde er direkte fra dit slægtstræ. Når Smart Match™ bliver fundet til en person i dit træ, vises et grønt ikon på personkortet.

Du kan klikke på ikonet for at se de Smart Matches™, der er fundet for den pågældende person.

En anden måde at se dine Smart Matches™ er ved at klikke på det grå ikon i venstre side af brugerstrimlen øverst på skærmen.

En tredje måde er ved at holde musemarkøren over fanen Opdagelser i navigationslinjen og vælge “Matches efter personer” eller “Matches med kilden.”

Vælg fanen “Smart Matches” øverst på skærmen. “Matches efter people” organiserer dine matches efter de personer, for hvilke disse matches er fundet, mens “Matches med kilden” organiserer dem efter kilderne (for Smart Matches™ – slægtstræerne), hvor de blev fundet.

Få mest muligt ud af dine Smart Matches™

Kontroller at matchen er korrekt

I slægtsforskning er det meget vigtigt at kontrollere og registrere kilden til hvert stykke information, som du føjer til dit træ. MyHeritages algoritmer er robuste og nøjagtige, men der er altid en chance for, at en Smart Match™ er forkert; måske som et resultat af en tilfældighed (en anden person født omkring samme tid og sted med lignende navne i familien) eller menneskelige fejl (en bruger, der indtaster forkerte oplysninger). Inden du bekræfter en Smart Match™, bør du kontrollere, at detaljerne ser ud til at svare til de data du har.

Tjek “Ny information”

Nogle Smart Matches™ giver en masse nye oplysninger, mens andre overhovedet ikke giver noget nyt. Som standard sorteres Smart Matches™ efter den værdi, som de kan tilføje til dit træ. (Du kan også sortere efter antal matches, seneste, fornavn, efternavn eller relation, hvis du foretrækker det.) På hvert matchkort ser du afsnittet “Ny information”, der angiver, hvilke nye oplysninger matchen kan give dig.

Kig på træet dit Smart Match™ er fra

Hvis du ikke er sikker på, om det Smart Match™ du kigger på er nøjagtig, kan du altid se på træet, hvor det blev fundet. Det du ser der, kan hjælpe dig med at bekræfte, om matchen er nøjagtig, og kan også afsløre nye og værdifulde oplysninger.

Kontakt den anden ejer af træet og anmod om medlemskab af siden

Du kan nogen gange opleve, at de oplysninger du kan se på den anden brugers træ, er begrænset på grund af deres privatindstillinger. Derudover er der intet bedre end at få hele historien direkte fra den person, der indtastede oplysningerne i deres træ først. De har muligvis yderligere oplysninger, som de ikke har indtastet i deres MyHeritage-træ.

Når du har bekræftet et match, kan du kontakte ejeren af det træ hvor mathcen blev fundet, via privatbesked. Du kan også anmode om medlemskab af deres familieside, så du kan se yderligere detaljer, som muligvis kun er synlige for medlemmer af siden.

Udtræk oplysninger manuelt

Når du bekræfter en Smart Match™, kan du udtrække oplysninger og føje dem til dit træ. I stedet for at vælge “Uddrag alle informationer” anbefaler vi at gennemgå hvert afsnit af matchen nøje og sammenligne oplysningerne på dit træ med oplysningerne fra Smart Matchet™. Du vil måske finde ud af, at de data de har indtastet, nogle steder ikke er lige så komplette som dine. I de tilfælde vil du foretrække at beholde de oplysninger du har, i stedet for at erstatte dem med deres. Du kan endda opleve, at nogle af de oplysninger de har angivet, er forkerte.

Vent på det

Når du har tilføjet de nye oplysninger fra dit Smart Match™ til dit træ, kommer MyHeritages algoritmer på arbejde igen, og de kan muligvis finde nye Smart Matches™ eller Record Matches baseret på de mere komplette oplysninger i dit træ. Dette kan ske inden for få minutter, så hold øje med nye notifikationer.

Du vil også modtage periodiske e-mails, for at gøre dig opmærksom på nye Smart Matches™ der er fundet for individer i dit træ, så hold også øje med din indbakke!

URL is copied to your clipboard.