URL is copied to your clipboard.

Find optegnelser med den nye søgemaskine på MyHeritage

Find optegnelser med den nye søgemaskine på MyHeritage

I august 2020 blev MyHeritages søgemaskine for historiske optegnelser ændret, for at gøre det lettere end nogensinde før at søge efter optegnelser med dine forfædre. I denne artikel viser vi dig, hvordan du får mest ud af dens praktiske og intuitive funktioner.

Den opdaterede søgemaskine på MyHeritage

Start en søgning

Når du besøger siden myheritage.dk/research, vil du se den forenklede søgeformular øverst på siden. Du kan starte med at indtaste dine data, eller du kan scrolle ned og vælge en bestemt type optegnelse eller se de seneste samlinger, for at starte din søgning inden for en bestemt samling.
Søgningsformularen beder dig om at indtaste et for- og mellemnavn, efternavn, fødselsår og ethvert sted en livsbegivenhed i personens liv har fundet sted. Ingen af disse felter er obligatoriske, så du kan søge på det du kender. For eksempel kan du søge med et fornavn og uden et efternavn.
Avancerede indstillinger vises, når du udfylder et felt, og er skræddersyet til det specifikke felt du udfyldte.
Når du eksempelvis indtaster navnet, som vist nedenfor, vises avancerede indstillinger og giver dig mulighed for at specificere, om du vil have et nøjagtigt match; om der skal medtages forskellige stavemåder, matchende initialer og så videre.

Avancerede indstillinger i søgeformularen

Under hovedfelterne kan du nemt angive yderligere felter, såsom personens far eller mor, ægtefælle, andre slægtninge, andre livsbegivenheder osv. Flere felter er tilgængelige under “+ Mere”. Når du vælger et felt og indtaster et tal eller ord, fungerer dette som et filter til din søgning.

Tilføj oplysninger for at filtrere din søgning

Yderligere filtre tilgængelige under “+ Mere” inkluderer livsbegivenheder, slægtninge, nøgleord og køn. Der er også muligheden for at vise resultater fra andre sprog og matche alle udtryk præcist.

Yderligere filtre under “+ Mere”

Når du har valgt et livsbegivenhedsfilter som fødsel eller død, kan du angive en dato og et sted for den begivenhed. Du kan også indtaste delvise datoer, for eksempel et år, eller en komplet dato.

Tilføjelse af et livsbegivenhedsfilter

De foreslåede filtre er dynamiske og ændres i henhold til din aktuelle søgning. Vores søgemaskine foreslår automatisk typiske filtre i globale søgninger, og mere relevante filtre baseret på den aktuelle kategori eller samling du søger i.

Søgeresultater med foreslåede filtre

Efter du har startet en søgning fra den hovedsøgningsformularen (dvs. i alle samlinger) vil du få vist søgeresultaterne. Søgefelterne forbliver vist øverst på siden. Du kan nu redigere din søgning eller indsnævre din søgning til specifikke kategorier og samlinger ved hjælp af panelet “INDSNÆVRING EFTER KATEGORI” til venstre. Hvis du eksempelvis vælger at indsnævre søgningen i Ellis Island og andre New York passagerlister, 1820-1957, vil vi foreslå filtre, der er relevante for denne specifikke samling, såsom ankomstår, oprindelse, skibets navn og mere.

Hvis du skifter til kategorien Skoler og universiteter under den samme søgning, foreslås relevante filtre, såsom publikationens titel, publikationsdato og udgivelsessted.

Foreslåede filtre i kategorien Skoler og universiteter

For at rydde et filter, som du har angivet, skal du holde musen over det og klikke på ‘X.’ Dette vil fjerne det fra din søgning.

Fjern et filter fra din søgning

Brug af søgeresultatsiden

Den nye søgeformular er kompakt, og den forbliver synlig øverst på søgeresultatsiden efter du har foretaget din søgning, så du nemt kan forfine den til ethvert tidspunkt og søge igen.
Søgeresultaterne præsenteres nu som kort. Hvis du klikker hvor som helst på et kort, kommer du til optegnelsessiden. Du kan også klikke på navnet som er understreget på hver optegnelse, for at se den.

Søgeresultater præsenteret som kort; søgeformularen følger dig øverst på siden

Du kan let skelne mellem en historisk optegnelse og en optegnelse fra et slægtstræ ved at bemærke ikonet under navnet på optegnelsen: billedet af en side med et hjørne foldet ned angiver en historisk optegnelse, mens en gren fra et slægtstræ angiver en optegnelse fra et slægtstræ.

Slægtstræsprofiler og historiske optegnelser er nu differentierede

Når du klikker på en optegnelse åbnes den i en ny fane, så det altid vil være let at vende tilbage til søgeresultaterne og se yderligere resultater.

Folketællingsoptegnelse åbnet på en ny side

Du kan indsnævre din søgning efter kategori ved hjælp af panelet i venstre side af søgeresultatsiden. Dine resultater ændres i overensstemmelse med den valgte kategori, og du kan indsnævre din søgning yderligere ved at klikke på underkategorier og samlinger, der vises i panelet.

Indsnævring af din søgning

Du kan nemt holde styr på hvilke optegnelser blandt dine søgeresultater du allerede har set på. Titlen ændres til en mørkegrå farve for at hjælpe dig med at skelne mellem optegnelser du har set, og dem som du ikke har set endnu, så du kan fokusere på optegnelser der er nye for dig.

Redigering af en søgning

Søgningsformularen forbliver altid med dig – også når du scroller på siden eller bladrer til en anden side med søgeresultater. Dette giver dig mulighed for nemt at redigere din søgning, tilføje et nyt filter eller slette et eksisterende filter på et hvilket som helst tidspunkt.

Klik her for at starte din søgning.

URL is copied to your clipboard.