URL is copied to your clipboard.

Forstå dine rapporter om bærerstatus

Forstå dine rapporter om bærerstatus

For at se dine rapporter om bærerstatus skal du vælge fanen Bærerstatus øverst på siden med dine sundhedsrapporter.

Introduktion til Bærerstatus

Carrier Status Introduction

Første gang du ser disse rapporter, modtager du en hurtig introduktion, lignende til den du ser før du ser dine genetiske risikorapporter. Introduktionen forklarer, hvad det betyder at være en bærer (eller ikke at være en), og hvorfor rapporter om bærerstatus er vigtige for dig og din familie.

På den side, der opsummerer resultaterne for din bærerstatus, kan du øverst se de sygdomme, som du sandsynligvis er en bærer for, og nederst de resterende betingelser, som du ikke sandsynligvis er en bærer for.

A sample carrier status overview page
Et eksempel på en oversigt for bærerstatus

Klik på navnet på en af sygdommene for at se din detaljerede rapport for denne sygdom.

Nedenstående eksempel på en rapport viser, at en patogen variant blev påvist for seglcelleanæmi. Dette indikerer, at personen sandsynligvis er en bærer af sigdcelleanæmi. Rapporten angiver nøjagtigt hvilke varianter der blev analyseret.

Rapporten forklarer mere om konsekvenserne af at være en bærer og chancerne for at videregive en patogen variant til ens barn.

Fanen “Om tilstanden” ligner den samme fane som i dine genetiske risikorapporter – den giver dig mere information om sygdommen, tegn og symptomer, prognose, årsager, hyppighed og arvemønstre.

Rapportdetaljer

Fanen “Rapportoplysninger” identificerer de nøjagtige varianter der er testet, resultaterne af testen, og om nogen af varianterne er patogene, og hyppigheden af denne variant blandt forskellige etniske grupper.

Som med de genetiske risikorapporter, leveres omfattende information om testmetodik, fortolkning og risikovurderinger.

 

URL is copied to your clipboard.