URL is copied to your clipboard.

Forstå dine genetiske risikorapporter for monogene sygdomme

Forstå dine genetiske risikorapporter for monogene sygdomme

Du kan få adgang til dine personaliserede genetiske risikorapporter for sygdomme forårsaget af et enkelt gen (monogene tilstande) fra din oversigt over sundhedsresultater.

Den genetiske risikorapport for monogene sygdomme er struktureret på næsten samme måde som den polygeniske risikorapport, men har nogle centrale forskelle, som er vigtige at påpege.

I det følgende eksempel på en rapport blev der påvist en risikovariant for Crohns sygdom.

Rapporten forklarer, hvilken type variant der blev fundet, og hvordan den variant omsættes til din genetiske risiko for at udvikle sygdommen. Dette inkluderer en fordeling af, hvordan din risiko kan sammenlignes med andre med de samme genetiske varianter som dig og med den generelle befolkning.

Rapportdetaljer

Under fanen rapportoplysninger, kan du lære mere om de specifikke varianter, der blev analyseret. Typiske varianter vises med grønt, mens patogene eller risikovarianter, hvilket vil sige varianter der kan bidrage til udviklingen af sygdommen, vises i rødt.

Under listen over varianter, kan du se en forklaring af testmetodikken og fortolkningen anvendt af MyHeritage. Dette inkluderer informationer om laboratoriet, den specialdesignede DNA-chip og den sekundære valideringsproces for væsentligt øgede risikoresultater for at reducere falske positiver.

Denne test er beregnet til at give brugere værdifulde informationer om deres sundhed, som kan hjælpe dem med at træffe livsstilsbeslutninger og indlede samtaler med deres sundhedsudbyder. Beslutninger om diagnose og/eller medicinsk behandling skal være baseret på klinisk evaluering, yderligere screening og andre oplysninger, som din sundhedsudbyder anbefaler.

URL is copied to your clipboard.