URL is copied to your clipboard.

Hvorfor du regelmæssigt bør tjekke dine Theories of Family Relativity™

Hvorfor du regelmæssigt bør tjekke dine Theories of Family Relativity™

Theory of Family Relativity™ er en revolutionerende MyHeritage-funktion, der tager gør det nemmere, at finde ud af, hvordan du er beslægtet til dine DNA-matches. Du skal blot besøge din side med DNA-matches, og så vil du se de eventuelle teorier om, hvordan du kan være beslægtet til et givet match.

Funktionen er drevet af en avanceret algoritme, der analyserer alle tilgængelige informationer på MyHeritage, herunder slægtstræoplysninger og data fra historiske optegnelser, og behandler dem for at producere sandsynlige teorier om dine DNA-matchforhold. Hvad der er vigtigt at forstå er, at dette ikke er en automatisk proces: MyHeritage kører algoritmen med jævne mellemrum for at opdatere teorierne i henhold til de mest aktuelle oplysninger.

Nye oplysninger føjes til MyHeritage hele tiden. Hver dag føjes utallige nye profiler til eksisterende slægtstræer, og der bygges nye træer. Derudover har MyHeritage tilføjet millioner af nye samlinger af optegnelser hver måned. Med alle disse nye data er det meget sandsynligt, at nye Theories of Family Relativity™ vil være tilgængelige for dig efter hver opdatering.

Derfor er enhver opdatering af Theory of Family Relativity™ spændende nyheder – og det er derfor, du regelmæssigt bør tjekke for at se, om der er kommet nye siden sidste gang du kiggede på dem.

Sådan finder du ud af, om du har nye Theories of Family Relativity™

Hver gang MyHeritage kører en ny opdatering af Theory of Family Relativity™-funktionen, vil det blive annonceret på MyHeritage-bloggen og de sociale medier. Så sørg for at holde dig på toppen af bloggen og følg MyHeritage på Facebook, Twitter og Instagram!

Du kan også finde ud af det ved at kigge på siden for dine DNA-matches. Når der har været en opdatering, vises der et banner øverst på siden, der fortæller dig, at der er beregnet nye teorier. Du kan klikke på knappen “Vis teorier” for at filtrere alle dine matches og kun vise dem, du har en teori med. Eventuelle nye teorier, der er beregnet inden for de sidste 30 dage, vil blive angivet med et ”NY”-mærke.

Banneret og mærket vises kun i et par uger, så sørg for mindst at tjekke siden med et par ugers mellemrum, så du ikke går glip af dem.

Klik her for at lære mere om funktionen Theory of Family Relativity ™, og hvordan den fungerer.

Hvad hvis jeg ikke har nye teorier?

Det er meget sandsynligt, at du har mindst et par nye teorier, men hvis du ikke har, eller hvis du stadig ikke kender identiteten af en bestemt DNA-match, er alt ikke tabt. MyHeritage tilbyder yderligere værktøjer, der kan hjælpe dig med at indsnævre mulighederne og finde ud af, hvordan I kan være beslægtet.

AutoGrupperinger organiserer for eksempel dine mathches i klynger af slægtninge, hvis DNA matcher både din og hinandens. Dette gør det let for dig at se, hvilke DNA-matches der er beslægtet til hvem. For eksempel, hvis dit mysteriumsmatch vises i en klynge med en fætter fra din mors side, betyder det, at din fælles forfader sandsynligvis er på den side af familien.

Klik her for at lære mere om brug af AutoGrupperinger til DNA-matches.

Et andet værktøj, du kan bruge, er Kromosombrowseren. Dette værktøj giver dig mulighed for at sammenligne dit DNA med dine matches og lokalisere de specifikke sekvenser af delt DNA. På denne måde kan du identificere specifikke sekvenser, der blev nedarvet fra en bestemt forfader, og når du finder et DNA-match, der deler denne sekvens, ved du, at den forfader sandsynligvis er den, I deler.

Klik her for at lære mere om brugen af Kromosombrowseren til slægtsforskning.

Du kan også finde vigtige tips ved at gennemgå DNA-matchet og tage jeres fælles DNA-matches til efterretning. Som med AutoGrupperinger ovenfor, kan dette vise dig, hvilke af dine kendte DNA-matches det ukendte DNA-match er beslægtet med, og det kan hjælpe dig med at forstå, hvem jeres fælles forfader sandsynligvis er.

Klik her for at lære nogle mere avancerede tips til gennemgang og organisering af dine DNA-matches.

URL is copied to your clipboard.